G`O`ZA O`SIMLIGIDA EKSPERIMENTAL PLIPLODIYA VA TURLARARO DURAGAYLASH GENETIK SELEKSION TADQIQOTLAR - Mavlonova Barno Madaminovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya:  Ushbu  tadqiqot  induktsiyalangan  poliploidiya  va  turlararo gibridlanishning g`o`zaga ta'sirini o'rganadi (Gossypium spp.) o'simliklarning genetik tanlovi. Poliploidiya induksiyasi ekinlarni yaxshilashda genetik xilma-xillikni yaratish uchun muhim usul bo'lib kelgan, turlararo duragaylash  esa turli xil  turlarga kerakli xususiyatlarni  kiritishga  imkon  beradi.  Topilmalar  hosildorlik,  qarshilik  va  tola sifatining yaxshilanishlarini ta'kidlaydi. G`o`zachilikning metodologiyasi, natijalari va potentsial  oqibatlari  batafsil  muhokama  qilinib,  genetik  selektsiya  bo'yicha  keyingi tadqiqotlar bo'yicha tavsiyalar berilgan.