TA'MINOT ZANJIRLARINI BOSHQARISHDA BLOCKCHAIN TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHNING AFZALLIKLARI - Bobomurodova Charos Bobomurod qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Zamonaviy raqamli texnologiyalarning jadal rivojlanishi ta'minot zanjirlarini boshqarishda yangi yondashuvlarni amaliyotga joriy qilishni talab qilmoqda. Ushbu maqolada ta'minot zanjirlarini boshqarishda blockchain texnologiyalaridan foydalanishning afzalliklarini o‘rganildi va shu bilan birga ushbu jarayonda muhim bo’lgan tavsiyalar keltirib o’tildi. Tadqiqotning dolzarbligi shundaki, ta'minot zanjirlarining murakkablashuvi va shaffoflikka bo‘lgan talabning o‘sishi ushbu yo’nalishda zamonga mos texnologiyalarni soxaga muvaffaqiyatli olib kirishni talab qiladi. Bu borada mavzu bo’ycha ilmiy izlanishlarning qiymati yuqori hisoblanadi. Blockchain texnologiyasi ta'minot zanjirlaridagi xavfsizlikni oshirish, hujjatlar almashinuvi jarayonini avtomatlashtirish va sifatni kuchaytirish imkoniyatini beradi. Izlanishlar natijalari ta'minot zanjirlarini samaradorligini oshirishda blockchain texnologiyasidan foydalanish katta imkoniyatlarga ega ekanligini ko‘rsatdi.