ABDURAHMON SAYYOH TOSHKANDIYNING MA’RIFATPARVARLIK G‘OYALARIDAGI O‘ZIGA-XOS JIHATLAR. - Raxmanov Umidjon Shokirjonovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Jadidlarimizning boy merosini o‘rganish, ularning  xalq ongini shakllantirish va jamiyatni rivojlanlangan jamiyatlar qatorida ko‘rish bo‘lgan azaliy orzularini amalga oshirish yo‘lidagi harakatlarini  tadqiq qilish muhim vazifalardan biridir. Yetishib kelayotgan yosh avlod tarbiyasida axloqiy fazilatlarni shakllantirish XX asrda milliy uyg‘onish davrining  g‘oyalar rivojida qanchalar ahamiyatga ega bo‘lgan bo‘lsa, XXI asrda ham bu masala o‘z dolzarbligini  yo‘qotmagan. Jadid  ma’rifatparvarlarining  g‘oyalari va qarashlarini chuqur  o‘rganish muhim ahamyatga egadir.