KASB-HUNAR MADANIYATI VA TILDA SAQLANAYOTGAN QADRIYATLAR - Kaypnazarova Miyrixan Kalmuratovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada qoraqalpoq xalqining an’anaviy kasb-hunar madaniyati va uning tilda saqlanib qolgan qadriyatlari tahlil qilinadi. Qoraqalpoq xalqining dehqonchilik, chorvachilik, baliqchilik kabi kasb-hunarlari orqali o‘z madaniyati, ahloqiy qarashlari va ijtimoiy an’analari tilda qanday aks etilishi yoritiladi. Kasb-hunar bilan bog‘liq atamalar xalqning tarixiy va madaniy qadriyatlarini o‘zida mujassam etib, avloddan-avlodga o‘tib kelmoqda. Ushbu maqola xalq tilidagi kasbiy leksik birliklarining namoyon bo‘lishi va saqlanishining ahamiyatini  ko‘rsatishga qaratilgan.