O’ZBEKISTON YOSHLARIDA AXBOROT MADANIYATINI SHAKLLANTIRISHNING MASALALARI - Kodirova Gulchexra Muminovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: ushbu maqola O‘zbekiston yoshlarida axborot madaniyatini shakllantirish masalalarini o‘rganadi. Axborot texnologiyalarining tez rivojlanishi va internetning keng tarqalishi yosh avlodni axborot oqimida to‘g‘ri yo‘lni tanlashga majbur qiladi. Maqolada axborot xavfsizligi, tanqidiy fikrlash, raqamli ko‘nikmalar, ijtimoiy tarmoqlarni boshqarish va madaniy meros haqida ma'lumot beriladi. Shuningdek, o‘qituvchilar va mentorlarning roli, davlat dasturlari va tashabbuslari, hamda yoshlarning ijtimoiy mas'uliyatini oshirishning ahamiyati ta'kidlanadi. Ushbu masalalarni hal etish orqali O‘zbekiston yoshlarining axborot madaniyatini rivojlantirish va ularning kelajakdagi muvaffaqiyatlarini ta'minlash maqsad qilinadi.