OLIY TA’LIM TIZIMIDA BO‘LAJAK TARBIYACHI- PEDAGOGLARNI TAYYORLASHNING ZAMONAVIY TENDENTSIYALARI - Ismailova Nilufar Isroildjanovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Mazkur maqolada oliy ta’lim tizimida pedagoglar tayyorlash tizimini tashkil etishning zamonaviy yondashuvlarini ta’minlashning asosiy tendentsiyalari sifatida mutaxassis tayyorlashning psixologik, pedagogik, uslubiy va fan komponentlariga yagona yondashuvlarni ta’minlash masalalari yoritilgan. Oliy o‘quv yurtlarida bo‘lajak pedagoglarni  tayyorlashning hozirgi tendensiyalarining bir  qancha asosiy jihatlarni qamrab olishiga ahamiyat berilgan.