MEHNAT SOHASIDAGI IJTIMOIY SHERIKCHILIK TUSHUNCHASI HAMDA U QANDAY AMALGA OSHIRILADI? - Otamurotova Gulbadan Baxtiyor qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
O`zbekistonning mehnat sohasidagi islohotlar va barqarorlikni ta`minlashda ijtimoiy sheriklik (sotsial hamkorlik) muhim rol o`ynaydi.  Bu tushuncha davlat uning organlari, xodimlar va ish beruvchilar o`rtasidagi hamkorlik va birgalikda faoliyat yuritishni anglatuvchi tizimdir. Bu tizim yakka tartibdagi mehnatga oid munosabatlarni tartibga solish masalasi yuzasidan xodimlar, ish beruvchilar va davlat manfaatlarini muvofiqlashtirishga qaratilgan bo`ladi. O`zbekistonda mehnat qonunchiligi ijtimoiy sheriklikni rivojlantirishga qaratilgan bir qator normativ huquqiy hujjatlarni o`z ichiga oladi. Bular qatoriga O`zbekiston Respublikasi “Ijtimoiy sheriklik to`g`risida”gi Qonun, Mehnat kodeksining 4-bobi va boshqa normativ hujjatlarni kiritish mumkin.