MEHNAT QONUNCHILIGI TATBIQ ETILMAYDIGAN SHAXSLAR BOR. ULAR KIMLAR? - Farrux Majidov Abdurauf o’g’li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Maqola "Mehnat qonunchiligi tatbiq etilmaydigan shaxslar" mavzusiga bag'ishlangan bo'lib, unda mehnat qonunchiligining qaysi hollarda va kimlarga tatbiq qilinmasligi to'g'risidagi masalalar ko'rib chiqiladi. Maqolada mehnat huquqiga doir normativ hujjatlar, ishchi va ish beruvchilar o'rtasidagi munosabatlar, shuningdek, ayrim shaxslar yoki guruhlarning mehnat qonunchiligidan chetlatilishi sabablari tahlil etiladi. Maqolada bu shaxslarning huquqiy holati, ularning mehnatga bo'lgan munosabatlari, shuningdek, bu holatlarning iqtisodiy va ijtimoiy oqibatlari tahlil qilinadi.