BOSHLANG'ICH SINF O'QUVCHILARIDA DIQQATNI RIVOJLANTIRISH USULLARI - Roziqova Malika Olimjon qizi; Nasirova Nilufar Nazirjon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola boshlang'ich sinf o'quvchilarida diqqatni rivojlantirishning ahamiyatini ko'rsatadi va buning uchun qo'llaniladigan samarali usullarni taqdim etadi. Diqqatni rivojlantirish bolalarning o'qish jarayonidagi muvaffaqiyatiga bevosita ta'sir qiladi.O'quvchilarning diqqatini oshirish uchun interaktiv metodlar,o'yinlar va guruh ishlari faol qo'llaniladi. Masalan,o'yin orqali o'rganish,yaratish va ijod qilish jarayonlari orqali o'quvchilar diqqatini uzluksiz saqlab qolish mumkin bo'ladi. Shunday qilib, diqqatni rivojlantirish usullari boshlang'ich ta'limda samaradorligini oshiradi.