TIL - MILLAT KO‘ZGUSI - Muhammadnur Murodxonov, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada, tilimizning dolzarbligi va uning ahamiyati haqida va shu bilan birga, ilimizni mustahkam va turli xil illatli so‘zlardan ozoda saqlagan holda avlodlarga yetkazishimish va uning sofligini asrashimiz lozimligi haqida so‘z boradi. Tilning xususiyatlari haqida so‘z borganda, uning naqadar keng ma’noda chuqur va millat-elatlarning ajralmas bir qismi ekanligi namoyon bo‘ladi. topadi. Til - millat ko‘zgusi, deb bejiz aytilmagan. Xalqimizning necha asrlik boy tarixi, ko‘hna va serqirra madaniyati o‘zbek tili ta’sirida shakllanganligini ko‘rishimiz mumkin. O‘zbek tiliga berilgan ta’riflar va ularning tahlili amalga oshirilgan.