ABDULLA QODIRIY HAYOTI VA IJOD YOʻLI TOʻGʻRISIDA - Samadov Javohir Abdiochil o'g'li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotasiya: "Abdulla Qodiriy hayoti va ijod yoʻli toʻgʻrisida" nomli maqola Abdulla Qodiriyning hayot yoʻli, ijodining asosiy bosqichlari va uning oʻzbek adabiyotiga qoʻshgan hissasini batafsil bayon qiladi. Maqolada Qodiriyning bolalik va yoshlik davri, taʼlim olishi, yozuvchilik faoliyati boshlanishi va oʻziga xos ijodiy uslubi haqida maʼlumot beriladi. Shuningdek, Qodiriyning asarlari, ularning xususiyatlari, janr va mavzu doirasini yoritib berish bilan birga, uning ijodini oʻrganishning zamonaviy jihatlari ham koʻrib chiqiladi. Maqola Qodiriy ijodining tarixiy va madaniy ahamiyatiga, zamonaviy adabiyotga taʼsiriga eʼtibor qaratadi.