BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA TARBIYA TUSHUNCHASI - Normurodova Adiba Alisher qizi; Norxujayeva Muxlisa Erkin qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annostatsiya: Yosh  avlodda  yuksak  ma’naviy  fazilatlarni  kamol  toptirish,  milliy  mafkurani  shakllantirish,  boy  madaniy  merosimiz  tarixiy  an’analarimizga,  umuminsoniy  qadriyatlarga hurmat,  ularda  tarbiyani har tomonlam kamol toptirish oldimizdagi birinchi  va oliy  maqsadimizdir. Boshlang‘ich  ta’lim  o‘quvchilarida  tarbiya  turlari   va vositalarini   shakllantirish  muhim  jarayondir. Buning  uchun  peadgog dars   jarayonida   mavzu   qonuniyatlarini ,  turli  metodlar  qo‘llay  olishi  zarur  va  muhim   masaladir.