SOBIQ ERINGIZ ISHSIZLIGI SABABLI ALIMENT TO‘LAMASA: NIMALARNI BILISHINGIZ ZARUR? - Abduvahobov Muhammadumarxon Otabek o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada, sobiq erining ishsizligi sababli aliment to‘lashda yuzaga keladigan muammolarni hal qilish uchun zarur bo‘lgan yuridik chora-tadbirlar va maslahatlar ko‘rib chiqilgan. Maqola aliment to‘lash bo‘yicha sud jarayonlarini boshqarish, huquqiy hujjatlarni tayyorlash va alimentni undirish usullarini yoritadi. Ayniqsa, sobiq erining ishsizligi holatida, alimentni talab qilishda qanday huquqlarni himoya qilish va qanday amaliy qadamlarni qo‘llash zarurligi haqida batafsil tushuntirish berilgan. Shu bilan birga, ijtimoiy xizmatlar, yuridik maslahatlar va sudda qatnashish jarayonida foydali bo‘ladigan muhim hujjatlar va ma’lumotlar taqdim etilgan. Maqola, sud tizimining ishlashini va aliment to‘lash masalalari bo‘yicha qonuniy talablarni tushunishga yordam beradi hamda moliyaviy yordam olish imkoniyatlari haqida tavsiyalar beradi. O‘z huquqlarini himoya qilishda sabr-toqat, qat’iyatlilik va to‘g‘ri yuridik yo‘nalishlarni tanlash zarurligini ta’kidlaydi. Maqola, aliment to‘lash masalasida muammolarni hal qilishda yordam beruvchi huquqiy qo‘llanma sifatida foydali bo‘lishi mumkin.