GEPATIT B KASALLIGI SAMARQAND VILOYATIDA TARQALISHI - Sattarova Nozima Nazirjon qizi,; Valiyeva Marxabo Usmanovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsita: Gepatit B kasalligi Samarqand viloyatida tarqalishi haqida aniq ma'lumotlar berish uchun mahalliy sog'liqni saqlash organlarining statistikalariga murojaat qilish zarur. Umuman olganda, gepatit B virusli infeksiyasi jahon bo'ylab keng tarqalgan muammo hisoblanadi. O'zbekiston, shu jumladan Samarqand viloyati ham, bu kasallikning tarqalishi bo'yicha ba'zi muammolarga duch kelishi mumkin.