KOMPRESSION SPORT BUYUMLARINI LOYIHALASH USULLARI - Shavkatova Ozoda Ibroxim qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Trikotaj matolarning cho‘zilish darajasini aniqlash uchun "Trikotaj matolar" GOST 8847-85 bo‘yicha maxsus sinovlar o‘tkaziladi. Cho`zilish xarakteristikalar uzilish kuchi va uzilishdagi uzayish  qobiliyatini aniqlash usullarida aniqlanadi.