ZAMONAVIY OʻZBEK SHEʼRIYATIDA METAFORIK OBRAZNING O‘RNI - Berdiyeva Zebo Uralovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya. Maqolada Metafora, metonimiya, sinekdoxa va vazifadoshlikdan tashqari, maʼno koʻchishining qorishiq holda qoʻllanishi hamda   metafora-metonimiya, metonimiya-sinekdoxa tarzida uchraydigan koʻchimlar ogʻzaki nutqda ham, badiiy adabiyotda ham koʻp uchrashi. “Adabiyotshunoslik lugʻati”da badiiy adabiyotda, ayniqsa, metaforik tafakkur yеtakchilik qilayotgan zamonaviy  adabiyotda metonimiya metaforaga nisbatan kam uchrashi, estetik funksiyadorligi jihatidan u metaforadan quyiroq turishi   olam va ijtimoiy borliqqa munosabati hamda unda tutgan o‘rni muammo sifatida o‘rganilgan.