YUQORI HARORAT TA’SIRIDA DORIVOR SUTLI QUSHQO‘NMAS (SILYBUM MARIANUM L.) O‘SIMLIK TURINING URUG‘ UNUVCHANLIGINI ANIQLASH - Nazaraliyeva Mahfuza Pardayevna,; Gulshan Olamgirova Saidali qizi,; Muxammadiyeva Sarvara Bobomurot qizi,; Teshaboyev Tolib Nizamiddin o‘g‘li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yuqori harorat ta’sirida dorivor qushqo‘nmas – Silybum marianum L. o‘simligi urug‘ unuvchanligi o‘rganildi. Navoiy innovatsiyalar universiteti biologiya laboratoriya xonasida olib borilgan tajriba ishi davomida Silybum marianum L. turining urug‘ mahsuldorligi aniqlandi, shuningdek, noqulay issiq sharoitda  urug‘ unuvchanligi foiz ko‘rsatgichlarda baholandi.