YO‘L-PATRUL XIZMATI XODIMLARI FAOLIYATIDA ZIDDIYATLARNI BARTARAF ETISH YO‘LLARI - Xushvaktov Erkin Temirovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Yo‘l-patrul xizmati jamoalarida yuzaga keladigan turli xil nizolarning quyidagi sabablari bor:Har qanday nizoning asl tub mohiyati shundaki, uning paydo bo‘lishi ayrim o‘zgarishlarga olib keladi. Bu o‘zgarish ijobiy o‘zgarishlarni keltirib chiqarsa, uni konstruktiv, salbiy oqibatlar yoki xodimlar qo‘nimsizligini keltirib chiqarsa, distruktiv xarakterli deb ataymiz. Har bir nizo alohida hodisa sifatida tahlil qilinadi, lekin ularning barchasiga xos bo‘lgan ayrim qonuniyatlar borki, ularga avvalo, uning bosqichlari yoki fazalari kiradi (2-rasm):• Nizo oldi bosqich – konfrontatsiya;• Nizoning o‘zi: kompromiss yoki janjal;• Nizodan chiqish: muloqot yoki dissonans.