ДОРИВОР ЎСИМЛИК ХОМ АШЁСИ АСОСИДА ОЛИНГАН ТАБИИЙ ДОРИ ВОСИТАЛАРИНИ СТАНДАРТЛАШ - Дустмуродова Динора Комилжон қизи; Маматов Отабек Ўткир ўғли; Қувондиқов Диёржон Раҳим ўғли; Байкулов А.К. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Аннотация. Доривор ўсимлик хом ашёси асосида олинган табиий дори воситаларини стандартлаш, уларнинг сифатини таъминлаш ва самарадорлигини кафолатлаш мақсади муҳим жараён ҳисобланади. Табиий дори воситаларининг барқарорлиги, сифатини текшириш ва дори маҳсулотининг ишлаб чиқариш жараёнида белгиланган меъёрларга мувофиқ бўлишини таъминлаш учун стандартлашувнинг бир неча босқичлари мавжуд.