O‘ZBEKISTONDA CHET TILLARINING O‘RNI VA ULARNI O‘QITISH METODIKASI - Z.D.Abralova; F. G.Utegenova; G.S. Solijonova (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqola O‘zbekistonda chet tillarini o‘qitishning zamonaviy metodikalari va ularning ta’lim tizimidagi o‘rni haqida fikr yuritiladi. Maqolada kommunikativ yondashuv, interaktiv texnologiyalar, CLIL metodikasi va differensial yondashuv kabi eng samarali o‘qitish usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, chet tillarini bilishning milliy rivojlanish va xalqaro integratsiyalashuvdagi ahamiyati yoritiladi. Ushbu maqola O‘zbekistonda ta’lim sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar va ularning natijalarini tushunishga yordam beradi.