USMON AZIM IJODIDA NAFS MAVZUSINING O`ZIGA XOSLIGI - Jo`rayeva Muhabbat Amonovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annatatsiya: ushbu maqolada zamonaviy o`zbek she’riyatida nafs ko`rinishlarining badiiy talqini Usmon Azim ijodi misolida tahlil qilinadi. Usmon Azim she’riyatidagi falsafiy chuqur ma’nolar insonni to`g`ri yashashga yetaklaydi. Bu she’rlar qatiga singdiib yuborilgan mavzular olami turfa xildir. Mavzuni bir voqea misolida voqeaband qilib tasvirlash shoir ijodida boshqalardan ajralib turadigan farqdir. Usmon Azim she’riyatini tahlilga tortamiz. Uning “ Chumoli haqida nutq” she’rida aynan bugungi kunning qorin uchun yashaydigan insoni obrazi ramziy gavdalantirilgan. Ruhiyatni har qanday illatlarning sababchisi nafsdan toza saqlash lozim. Shundagina u ezguliklar tomon yuz buradi.