SUN’IY INTELLEKT VA UNING KELAJAKDAGI TA’LIM TIZIMIGA TA’SIRI - Zaynobuddinova Durdonaxon Murodjon qizi; Xomidova Malohat Oktyabrjon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola sun’iy intelekt (SI) texnologiyalarining ta’lim tizimiga integratsiyasi va uning o‘quvchilarga, o‘qituvchilarga hamda ta’lim boshqaruv tizimlariga ta’sirini chuqur tahlil qiladi. Maqolada sun’iy intelekt asosida yaratilgan adaptiv o‘qitish tizimlari, o‘quvchilarga mo‘ljallangan maxsus kontentlar va intellektual yordamchi tizimlar ta’lim jarayonining samaradorligini qanday oshirishiga doir misollar keltiriladi.