ЗАМОНАВИЙ КОНТЕЙНЕР ТЕРМИНАЛЛАРИНИНГ СИҒИМИНИ АНИҚЛАШНИНГ ЎЗИГА ХОСЛИГИ - Ташматова М.С.; Исмоилова А.А. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Аннотация: Ушбу мақолада контейнерли ташишларнинг қисқа баёни бажарилган. Замонавий контейнерли блок-поездларни ташкил этишнинг сабаб-оқибатли тахлили бажарилди. Контейнер терминалида келган контейнерлар йиғилиш контейнер-соатларининг ўзгаришлари белгиланган. Жўнатиладиган контейнерларнинг контейнер терминалидаги туриш контейнер-соатларининг ўзгариш жадвали аниқланган.