HALIMA AHMEDOVA ASARLARIDA METAFORA VA TAKRIR SAN’ATINI QOʻLLANILISHI - Abdullayev Umidjon; Ernazarova Manzura Saparboyevna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Halima Ahmedova she’riyatida inson ruhiy kechinmalarini ifodalovchi metaforik ko’chimlar va ularning tahlili qo‘llangan takrorning xususiyatlari o‘rganilgan. Ular orqali yuzaga chiqayotgan ma’nolar, takrorlarning qo‘llanish o‘rniga ko‘ra turlari tahlil etilgan. Takrorga stilistik vosita sifatida qaralib, og‘zaki va yozma nutqning tashkil etuvchilari bo‘lgan til birliklariga emotsional bo‘yoq va she’riy ohang berish vazifasini bajarishi ta’kidlangan. Bu fikrlar shoira Halima Ahmedovaning she’rlarida qo‘llangan takrorning anafora va epifora turlari misolida dalillangan.