EPIDEMIK JARAYON RIVOJLANISH MEXANIZIMI: YUQUMLI KASALLIKLARNING YUQUSH MEXANIZMI. TABIIY OʻCHOG’LILIK NAZARYASI. PARAZITAR TIZIMNIG OʻZ-OʻZINI BOSHQARISH NAZARYASI. - Ziyotova Laylo Kamol qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada epidemik jarayonning rivojlanish mexanizmi, yuqumli kasalliklarning yuqish yo’llari, tabiiy o‘chog‘lik nazariyasi va parazitar tizimning o‘z-o‘zini boshqarish nazariyasi tahlil qilinadi. Epidemik jarayonning asosiy tarkibiy qismlari va ularning o‘zaro munosabatlari tushuntiriladi. Shuningdek, tabiiy o‘chog‘lik va parazitar tizimlarning biologik dinamikasi, epidemiologiya nuqtai nazaridan muhim ahamiyatga ega bo‘lgan jarayonlar yoritiladi.