YURAK STENTINI QO‘LLASHNING AFZALLIKLARI VA XAVFLARI - Abduxokimov Muhammadziyo (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Yurak stentini qo‘llash, ateroskleroz yoki boshqa yurak kasalliklaridan kelib chiqqan tomir torayishlarini davolashda samarali usul hisoblanadi. Stentlash amaliyoti orqali, tomirlarni kengaytirish va qon oqimini tiklash mumkin, bu esa yurakning normal ishlashini ta’minlaydi. Ushbu maqolada, yurak stentini qo‘llashning afzalliklari va xavflari haqida batafsil ma’lumot beriladi. Stent qo‘yishning afzalliklari, jumladan, hayot sifatini yaxshilash, yurak infarkti xavfini kamaytirish va bemorlarning tezroq reabilitatsiyasini ta’minlashni o‘z ichiga oladi. Biroq, ushbu amaliyotning xavf-xatarlarini, masalan, infeksiya, tromboz yoki stentning ishlamashi kabi muammolarni hisobga olish zarur. Maqola, stentlashning qanday samarali bo‘lishi va uning risklarini qanday kamaytirish mumkinligi haqida ham muhokama qiladi.