O’ZBEK TILI – DAVLAT TILI SIFATIDA - Toirova Zilola Abdulaziz qizi; Kabulova U.S. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada shuni ta’kidlab o’tamanki, o’zbek tili, Markaziy Osiyoning ko’p qirrali madaniyati va tarixi bilan bog’liq holda, o’zbek xalqining milliy ifodasi sifatida muhim ahamiyatga ega. O’zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasining 4-moddasida O’zbek tili davlat tili sifatida belgilangan. Ushbu maqolada O’zbek tilining davlat tili sifatidagi ahamiyati, uning rivojlanishi, muammolari va kelajakdagi istiqbollari haqida so’z yuritiladi.