MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARDA SOG’LOM OVQATLANISHDA VITAMINLARNING AHAMIYATI - Rizayeva Zoxida Omanaliyevna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Maktabgacha ta’lim davri bolalar hayotidagi eng muhim bosqichlardan biridir. Ushbu davrda bolalar jismoniy va ruhiy jihatdan rivojlanadilar, shuningdek, ularning sog’lig’i va immuniteti shakllanadi. Sog’lom ovqatlanish, ayniqsa, vitaminlar bolalar organizmida muhim rol o’ynaydi. Vitaminlar, organizmning normal faoliyati uchun zarur bo’lgan organik birikmalar bo’lib, ularning yetishmasligi turli xil sog’liq muammolariga olib kelishi mumkin. Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida sog’lom ovqatlanishda vitaminlarning ahamiyati, ularning turlari va bolalar organizmiga ta’siri haqida so’z yuritamiz.