YO‘L-TRANSPROT HODISALARIDA BOLALAR O‘LIMI: SABABLAR, OQIBATLAR VA OLDINI OLISH CHORALARI - Alimov Olim Erkinovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Yo‘l-transport hodisalaridan shikastlanishlar tarkibida avtomobil travmalari eng ko‘pni tashkil etadi. Klinitsistlar va sog‘liqni saqlash tashkilotchilarining ko‘plab ilmiy-tadqiqot ishlari yo‘l-transport hodisalarida bolalarda shikastlanishlarning tibbiy-ijtimoiy va tashkiliy jihatlariga bag‘ishlangan. Bolalardagi avtomobil travmasining sud-tibbiy jihatlari esa yetarli darajada o‘rganilmagan.