OTA-ONALAR VA O‘QITUVCHILAR HAMKORLIGI: OTA-ONALARNING TA’LIMDAGI ROLI VA TA’SIRI - Z.D.Abralova; M.N.Berdinazarova; D. Moʻminjonova (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Maqolada ota-onalar va o‘qituvchilar o‘rtasidagi samarali muloqot, o‘quvchilarning motivatsiyasini oshirish va ta’lim jarayonida qo‘llab-quvvatlashning muhimligi ko‘rsatiladi. Shuningdek, ota-onalarning ta’limda faol ishtirok etishining ijtimoiy va emotsional jihatlari ham yoritiladi. Ushbu tadqiqot ota-onalar va o‘qituvchilar o‘rtasidagi hamkorlikni kuchaytirish uchun strategiyalarni taklif etadi va ta’lim tizimining yaxshilanishiga xizmat qiladi.