JADIDCHILIK HARAKATI POYDEVORI, MA’RIFATPARVAR BOBOLARIMIZ MEROSINI CHUQUR O’RGANISHIMIZDA - Amonova Shaxnoza Abdialimovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: XIX asr oxiri, XX asr boshlarida Rossiya mustamlakasi hisoblangan O’rta Osiyo, Kavkaz, O’rta Sibir xalqlari orasida boshlangan milliy, madaniy-ma’rifiy tiklanish -jadidchilikharakati sifatida namoyon bo’ldi.