O’TKIR HOSHIMOVNING “URUSHNING SO’NGGI QURBONI” ASARIDA QAHRAMONLAR XARAKTERI. - Usarova Laylo Ibragimovna; Abdusamatova Shirinmo (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Urushning so’nggi qurboni asari bosh mavzu sifatida urush va uning yomon oqibatlarini ochib berilgan. Ushbu asarda urush barcha insoniyatni sinagani va deyarli, barcha insonlar boshidan o’g’ir kunlar o’tgani shu bir oila misolida ko’rsatib berilgan. Sinovlar shunchalik qattiq bo’lganki, jigarlar bir-birlarining, bolalar ota-onalarining holidan xabar olishmay qo’ygan. Asarda barcha insonlar sharoiti o’g’irligini, asar boshida birgina dasrurxon tasvirida yaqqol ko’rishimiz mumkin. Bu asarda barcha insoniyatni hech qachon unutib bo’lmas qora kunlari ochiqdan ochiq ifodalangan. Eng qayg’uli va og’riqli holat farzand o’z onasining qotiliga aylanganligi. Albatta, hech qaysi inson dushmaniga ham bunday kunni ravo ko’rmaydi. Lekin urush insonlarni tasavvuriga siqmagan yomon voqealarni olib keldi.