АYDARKO‘L SOHILLARINING TURISTIK IMKONIYATLARI - O‘rаlоvа Nilufаr Utayevna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada mamalakatimizning turistik salohiyatini oshirish va sayohlarni hududga jalb qilishda muhim sanalgan va o‘zida ko‘plab estetik xususiyatlarni jamlagan Haydar-aydarko‘l sohillari bioekologiyasi xususida fikr yuritilgan hamda ilmiy turistlarni ayniqsa, botaniklarni o‘zuga jalb qiladigan aydarko‘l sohilida o‘sadigan efemer, efеmеrоidlarning turlari va tarqalishi haqida ma’lumotlar berilgan.