RATSIONAL TENGLAMALAR VA ULARNI YECHISH USULLARI - Teshaboyeva Muslima (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ratsional tenglamalar mavzusi algebra va matematik analizning muhim bo‘limlaridan biridir. Ratsional tenglama — bu ratsional ifodalardan tuzilgan tenglamadir. Bunday tenglamalar ko‘pincha algebraik ifodalar yordamida beriladi va ularni yechish ko‘plab amaliy masalalarda qo‘llaniladi. Ratsional tenglamalar, ayniqsa, murakkab algebraik ifodalar va kasrlarning xossalari bilan bog‘liq bo‘lgan yechimlarni izlashda katta ahamiyatga ega. Mazkur maqolada ratsional tenglamalar turkumiga kiruvchi masalalar va ularni yechish usullari ko‘rib chiqiladi.