IMKONIYATI CHEKLANGAN BOLALAR TURLARI VA ULARNI INKLUZIV TA’LIMGA JALB ETISH. - Sidikova Zulfiyaxon; ATolibjonova Sevaraxon; Shokirova Mubinaxon; Oralbaeva Eleonora (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada imkoniyati cheklangan bolalar turlari va ularning inklyuziv ta’limga jalb etish imkoniyatlari haqida so‘z yuritiladi. Inklyuziv ta’lim, har bir bola uchun ta’lim olish huquqini ta’minlashga qaratilgan tizim bo‘lib, barcha bolalarga, jumladan, imkoniyati cheklangan bolalarga ham teng imkoniyat yaratishni nazarda tutadi. Maqolada imkoniyati cheklangan bolalar turlari, ularning ehtiyojlari va inklyuziv ta’lim tizimiga integratsiyalashuvi jarayonidagi muammolar, shuningdek, ta’limda mavjud imkoniyatlar va qiyinchiliklar haqida tahlil qilinadi. Shuningdek, imkoniyatlari cheklangan bolalar uchun samarali inklyuziv ta’limni tashkil etishning ahamiyati va strategiyalari muhokama qilinadi.