QUR’ON OYATLARINING NOZIL BO‘LISH SABABLARI: KLASSIK VA ZAMONAVIY TADQIQOTLAR TAHLILI - Yaxshilikov Abdulaziz Mo‘minovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Qur’on oyatlarining sababi nuzuliga doir ilmiy asarlar va ularga bag‘ishlangan tadqiqotlar haqida so‘z yuritilgan. Sababi nuzulni aniqlash Qur’onning to‘g‘ri tushunilishi uchun zarur bo‘lib, mufassirlar tomonidan uzoq vaqt davomida bu masalalarga alohida e’tibor qaratilgan. Maqolada, sababi nuzul haqida yozilgan asarlar, ularning mualliflari, va bu ilmiy tadqiqotlarning tarixiy o‘rni haqida batafsil ma’lumot berilgan. Shuningdek, sababi nuzulning aniq aniqlanishi uchun ilmiy yondashuvlar va metodlar ham yoritilgan. Tadqiqotlar, asosan, hadislar, tafsir, va tarixiy manbalar asosida olib borilgan bo‘lib, bu asarlarning ilmiy qadriga urg‘u berilgan.