ҲОЗИРГИ ДАВРДА ТИЛ ТАЪЛИМИ ВА УМУМФИЛОЛОГИК МАНБАЛАР - Бердиев Ҳусан Холназарович (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Аннотация: Глобаллашув даврида рақобатбардош кадрлар тайёрлаш ҳозирги таълим олдидаги энг долзарб ва кечиктириб бўлмайдиган масала ҳисобланади. Нафақат филологик йўналишда замонавий талабларга мос мутахассисларни етиштириш, балки ҳар томонлама кўникма ва малакаларга эга авлодни тарбиялашда тарихий-илмий, илмий-лексикографик, бадиий-илмий характердаги манбаларни чуқур ўзлаштириш билан бевосита алоқадордир.