O`ZBEK TILIDA YORDAMCHI SO`Z TURKUMLARI, ULARNING USLUBIY XUSUSIYATLARI - Xudoyberdiyeva Naziraxon (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Mazkur maqolada o‘zbek tilidagi yordamchi so‘z turkumlari — bog‘lovchilar, yuklamalar, ko‘makchilar va modal so‘zlarning leksik-semantik, grammatik va uslubiy xususiyatlari atroflicha tahlil qilinadi. Ushbu yordamchi so‘zlarning matnda o‘z o‘rnini topishi, kommunikativ vazifalari va uslubiy funksiyalari yoritiladi. Maqola o‘zbek tili uslubi va so‘zlashuv madaniyatini boyitishda yordamchi so‘zlarning ahamiyatini ochib beradi. Yordamchi so‘zlarning badiiy, ilmiy va rasmiy uslublarda qanday ishlatilishi misollar bilan izohlanib, ularning tilning mazmunini ifoda qilishda tutgan o‘rni o‘rganiladi.