AMERIKA QO‘SHMA SHTATLARIDA JISMONIY KUCH VA MAXSUS VOSITALARDAN FOYDALANISHNING HUQUQIY ASOSLAR - Rahimov Sherzod Alisher o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Jismoniy kuch va maxsus vositalardan foydalanish Amerika qo‘shma shtatlarida huquqni muhofaza qilish, harbiy operatsiyalar va o‘zini himoya qilish kabi turli sohalarda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu maqola Amerika qo‘shma shtatlarida jismoniy kuchdan foydalanishning huquqiy asoslari, qoidalari va tartiblarini, shuningdek, ular bilan bog‘liq bo‘lgan etika va ijtimoiy masalalarni o‘rganadi. Maqolada jismoniy kuchning qonuniy va amaliy jihatlarini tahlil qilinib, huquqiy tartiblar va sud qarorlaridan misollar ko‘rib chiqilgan.