BANKLARNING VOSITACHILIK OPERATSIYALARI - Yursunbekov Ilxomjon Usmonbekovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Banklar iqtisodiy tizimda muhim vositachilar sifatida faoliyat yuritadilar. Ularning asosiy vazifalaridan biri — moliyaviy resurslarni jamlash va taqsimlashdir. Banklar vositachilik operatsiyalarini amalga oshirish orqali mijozlarga depozitlar, kreditlar, to‘lovlar va boshqa moliyaviy xizmatlarni taklif etadilar. Ular, shuningdek, kapital bozorlariga kirish, investitsiyalarni boshqarish, valyuta ayirboshlash va risklarni minimallashtirish bo‘yicha xizmatlar ko‘rsatadilar. Banklarning vositachilik operatsiyalari iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantirish, likvidlikni ta’minlash va moliyaviy barqarorlikni saqlashda muhim rol o‘ynaydi. Shu bilan birga, banklar o‘z xizmatlarini samarali boshqarish va rivojlantirish uchun yuqori darajadagi texnologiyalar va innovatsion yondashuvlardan foydalanadilar.