PAREMIOLOGIK BIRLIKLAR STRUKTUR-SEMATIK BUTUNLIGINI TA’MINLOVCHI VOSITALAR - Sodiqov Javlonbek O‘tkirbek o‘g‘li; Kabulova U.S. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Paremiyalar — ya’ni odatda xalq ila bog’liq bo’lgan, ko’pgina falsafiy yoki axloqiy ma’nolarni ifodalagan, qisqa va yodda qolarlik iboralardir. Mazkur maqola ular tilning tuzilishida va ma’naviy hayotda muhim ro‘l o’ynashi va paremiyalar xalqning o’tmishini, an’analarini va dunyoqarashini saqlashda muhim vosita ekanligi haqida ma’lumotlar beradi.