BINAR MUNOSABATLAR. EKVIVALENT MUNOSABATLAR - Sevara Soliyeva Ma`murbek qizi; Ubaydullayeva Maftuna Maxammadjon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Binar munosabatlari va ekvivalent munosabatlar yuqori matematik darajaga ega bo’lgan zamonaviy fan sifatida rivojlanishida muhim rol tutadi. Binar munosabatlar hisobi 1860-yilda De Morgan tomonidan kiritilgan va keyinchalik Prays va Shridder tomonidan mukammal ishlab chiqilgan. Yarim asr oʻtgach Tarski,Jonsson,Lindon va Monk lar zamonaviy model nuqtai nazardan hisobni yanada rivojlantirgan. Ushbu maqolada shular haqida batafsil bayon etilagan.