O’SMIRLARDA SOG’LOM TAFAKKUR RIVOJLANISHINING IJTIMOIY-PSIHOLOGIK MEHANIZMLARI - Qurbonova Durdona No'monjon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola o’spirinlarda sog’lom fikrlashni rivojlantirishga yordam beradigan ijtimoiy-psixologik mexanizmlarni o’rganadi. Ijtimoiy ta’sir, kognitiv rivojlanish va hissiy tartibga solish kabi asosiy omillarni tahlil qilib, tadqiqot qo’llab-quvvatlovchi muhit va maqsadli aralashuvlarning rolini ta’kidlaydi. Tadqiqot nazariy tushunchalarni empirik topilmalar bilan birlashtirib, o’smirlar o’rtasida chidamlilik va konstruktiv fikrlash shakllarini rivojlantirish uchun amaliy strategiyalarni taklif qiladi.