ZAMONAVIY PEDAGOGIKADA AXBOROT TEXNOLOGIYALARINING AHAMIYATI - Rasulova Sohiba Ulugʻbekovna; Salimova Sevara Xidirbay qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada axborot texnologiyalarining zamonaviy pedagogikada qo’llanilishi, ularning ta’lim jarayoniga ta’siri va afzalliklari tahlil qilinadi. Axborot texnologiyalari ta’limni interaktiv va individual yo’naltirilgan holda tashkil qilish imkoniyatini yaratadi, o’qituvchilar va o’quvchilar uchun keng resurslar taqdim etadi. Maqolada pedagogik muhitni shakllantirishda axborot texnologiyalarining o’rni, shuningdek, ta’lim sifatini oshirishdagi roli ko’rib chiqiladi. Shu bilan birga, axborot texnologiyalarining integratsiyasi zamonaviy ta’limda muhim ahamiyatga ega ekanligi ta’kidlanadi.