MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTINI BOSHQARISH BOSQICHLARI. - Ziyamova Madina Jaxongir qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Maktabgacha ta’lim tashkilotlari bolalar uchun ta’lim va tarbiyaning ilk poydevorini yaratadi. Ushbu tashkilotlar nafaqat bolalarning bilim olishini, balki ularning shaxsiy rivojlanishini ham ta’minlaydi. Maktabgacha ta’lim tashkilotlarini boshqarish jarayoni bir qator muhim bosqichlardan iborat bo’lib, har bir bosqich o’ziga xos vazifalar va maqsadlarga ega. Maktabgacha ta’lim tashkilotini boshqarish jarayoni esa, bu muassasalar faoliyatini samarali tashkil etish, ta’lim sifatini oshirish va bolalarning ehtiyojlariga mos ravishda xizmat ko’rsatishni ta’minlash uchun zarurdir. Boshqaruv jarayoni rejalashtirish, tashkil etish, rahbarlik, nazorat va takomillashtirish kabi bir qator muhim bosqichlardan iborat.