NEYROBIOLOGIYA VA TIL - Akramova Muxlisaxon Ikromjon qizi; Kabulova U.S. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Jahonda olib borilayotgan ilmiy tadqiqotlardan ko’rishimiz mumkinki, tilshunoslik tibbiyotning nevrologiya bo’limi bilan uzviy aloqada bo’lib samarali natijalarga erishib kelmoqda. So’nggi davrlarda psixologiya, nevrologiya va tilshunoslik fanlarining oralig’ida neyrolingvistika nomi bilan yuritiluvchi yangi fan tarmog’i vujudga keldi. Nutqiy axborot jarayoni, ya’ni kishilarning o’zaro nutq yordamida bir-biriga axborot berish va bir-biridan axborot qabul qilish jarayoni bir qancha fanlarning o’rganish obyekti sanaladi.