MIKROORGANIZMLAR TOMONIDAN ISHLAB CHIQARADIGAN TOKSIN MODDALARNING AJRALISHI - Mo’minov Azamat Azamjon o’g’li; Mamatkarimova Sarvinoz Anvarjon qizi; Oqyolova Bahridil Abduqodir qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Mikroorganizmlar tomonidan ishlab chiqariladigan toksinlarni hayot siklini, kimyoviy tarkibi, hosil bo’lish mexanizmlari, ta’sir qilish qilish usullarini o’rganishdan iborat. Ularning ta’siri organizmning turiga, toksinning turiga, miqdoriga va ta’sir qilish vaqtiga bog’liqligi haqida malumotlar berilgan.