HARBIY XIZMATCHILARNING SOTSIAL PORTRETI - Sharofiddinova Sarvinoz Qobiljon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya .Ushbu maqola harbiy xizmatchilarning sotsial portretini tahlil qilishga bag‘ishlangan bo‘lib, harbiy xizmatchilarning jamiyatdagi o‘rni, ijtimoiy holati, hayot tarzi va qadriyatlarini ko‘rib chiqadi. Maqolada harbiy xizmatchilarning ijtimoiy-iqtisodiy holati, ta’lim darajasi, oilaviy hayoti, psixologik holati va jamiyatda tutgan o‘rni keng yoritilgan. Harbiy xizmatning shaxsiy va ijtimoiy ta’sirlarini o‘rganish orqali, harbiy xizmatchilarning o‘zaro munosabatlari, ular o‘rtasidagi jamoa ruhining ahamiyati hamda xizmatdan keyingi hayotdagi o‘zgarishlar haqida xulosalar keltirilgan. Maqola, harbiy xizmatchilarning sotsial portretini tahlil qilgan holda, ularning turmush tarzini va ijtimoiy hayotga qo‘shgan hissasini tushunishga yordam beradi.