OʻZBEKISTON YOʻL HARAKATI QOIDALARINING YANGILANISHLARI: XAVFSIZLIK VA RAQAMLASHTIRISH - Nurmetov Xamza Madrimovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Maqolada 2024-yilda O‘zbekistonda yo‘l harakati qoidalariga kiritilgan muhim o‘zgarishlar yoritilgan. Ushbu qoidalar xavfsiz transport harakatini ta’minlash, zamonaviy vositalardan foydalanishni tartibga solish va yo‘l transport hodisalarini kamaytirishga qaratilgan. Skuter va elektrosamokatlarni boshqarish uchun yosh chegarasi belgilangan, yuk tashish va velosipedchilar uchun yangi xavfsizlik talablari joriy etilgan. Shuningdek, bolalar uchun maxsus o‘rindiqlardan foydalanish va yo‘lovchilar xavfsizlik kamari taqishini ta’minlash majburiy etib belgilandi. Elektron tizimlar orqali qoidabuzarliklarni qayd etish va jarimalarni boshqarish jarayoni yo‘lga qo‘yilgan. Ushbu yangiliklar yo‘l harakati madaniyatini oshirish va fuqarolar xavfsizligini ta’minlashga xizmat qiladi.