MAKTAB XODIMLARINI ISHGA QABUL QILISHNI AVTOMATLASHTIRISH - G’ofurova Madinaxon Maxmudjon qizi; Mehrojiddin Boymatov (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya:Mazkur maqolada maktab xodimlarini ishga qabul qilish jarayonini avtomatlashtirish masalasi yoritilgan. An’anaviy yondashuvning kamchiliklari tahlil qilinib, zamonaviy texnologiyalardan foydalanish orqali bu jarayonni tezkor, shaffof va samarali qilish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Avtomatlashtirilgan tizimning asosiy funksiyalari, afzalliklari va uni joriy etish bosqichlari batafsil bayon etilgan. Maqolada sun’iy intellekt, blokcheyn va mobil ilovalar kabi ilg‘or texnologiyalarning qo‘llanishi, shuningdek, avtomatlashtirishning iqtisodiy va ijtimoiy foydalari haqida so‘z yuritiladi. Xulosa sifatida maktablarda avtomatlashtirish jarayonini amalga oshirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan. Ushbu maqola ta’lim tizimini takomillashtirishga qaratilgan innovatsion yondashuvlarni qiziqtirgan mutaxassislar va tadqiqotchilar uchun foydali bo‘lishi mumkin.